Kembali ke padang

20 Jun 2018 – Pasukan Malaysia 7 memendekkan tempoh cuti raya mereka dan meneruskan latihan mereka di Universiti Putra Malaysia, Serdang hari ini. Pasukan itu kini sedang bersiap sedia untuk Sukan Asia 2018 akan datang di Indonesia pada akhir tahun ini.

18 pemain melaporkan diri termasuk dua muka baru, Muhd ​​Safiy bin Mohd Said dan Nur Azmi Saruman. Mereka menggantikan Muhammad A’aziem Badaruddin yang menarik diri kerana alasan peribadi serta Badrul Muktee, anak kelahiran Sabah yang tidak mendapat perlepasan daripada majikan.

Pasukan itu akan menuju ke selatan pada 23 June dan akan mengambil bahagian dalam perlawanan persahabatan 4 penjuru. Mereka akan menghadapi dua pasukan dari Singapura, serta pasukan Universiti Malaysia. Perlawanan akan berlangsung di Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail.

Mereka berharap dapat mencapai kejayaan mereka semasa Sukan Asia di Indonesia selepas mendapat banyak pengalaman beraksi dalam Sukan Komanwel 2018 di Gold Coast pada April lalu.

Pasukan Malaysia 7 juga akan beraksi dalam 2 kejohanan tempatan pada bulan depan.

Leave a Reply

Next Post

92% ready

21 June 2018 – Malaysia Rugby Union delegate lead by the Presiden, Dato Shahrul Zaman Yahya visited the ongoing construction of Mini Rugby Stadium at the MBI Sports Complex in Ipoh this morning. It will be the venue for the rugby match in the 2018 SUKMA which will be held […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: