Peluang terakhir untuk tiket ke Gold Coast

17 Mac 2018 – Pemain pemain Malaysia 7s kini bermain kejohanan terakhir sebelum Sukan Komanwel 2018 akan datang di Gold Coast, Australia. Malaysia mempunyai 2 hari yang baik di Sandakan apabila mereka mara ke suku akhir pada 2018 Borneo 7.


Mereka membuka kempen di Borneo dengan kemenangan 21 – 14 ke atas Belgium Barbarians. Tribe 7 dari Australia terbukti terlalu baik untuk skuad kebangsaan apabila mereka mengalahkan Malaysia 48-0. Malaysia mengesahkan tempat kedua dalam kumpulan B ketika mereka mengatasi Tainan Chang Jung RT dari Chinese Taipei. Mereka bermain dengan hebat untuk mengalahkan TCJ RT 36 – 0.

Piala Malaysia yang berakhir pada Piala berakhir oleh ICONZ. Kelajuan dan fizikal ICONZ terbukti sebagai perbezaan ketika mereka menang dengan skor 40-0.

Malaysia akan bermain di peringkat Plate pada hari ke-3 dan terakhir. Malaysia akan menentang Eagles Sabah dalam Semi-Final Plate. Perlawanan itu dijangka bermula pada 10.50 pagi. Semua pertandingan di Borneo 7 akan disiarkan secara langsung di laman Facebook Eagles Rugby Club.

Pasukan Malaysia 7 di Borneo tanpa kapten bintang mereka, Zulkiflee Azmi yang baru berkahwin seminggu sebelum kejohanan ini.

12 pemain yang sedang beraksi untuk tiket mereka ke Gold Coast adalah:

1. Wan Izzuddin Ismail
2. Muhammad Safwan Abdullah
3. Nik Mohd Shahiddan Mohd Zain
4. Muhammad Siddiq Amir Jalil
5. Mohamad Nasaruddin Ismail
6. Mohd Zaiheri Zumardi
7. Mohamad Khairul Abdillah Ramli
8. Muhammad Azwan Zuwairi Mat Zizi
9. Muhamad Zharif Affandi Mohamed Zahib
10. Muhammad A’aziem bin Badaruddin
11. Muhammad Zulhisham Rasli
12. Muhammad Firdaus Tarmizi

Malaysia berada di Pool A semasa Sukan Komanwel Gold Coast 2018. Satu lagi 3 pasukan di Pool A ialah Scotland, Afrika Selatan, dan Papua New Guinea. Permainan ragbi akan dimainkan dari 13 hingga 15 April 2018.

Leave a Reply

Next Post

National 7s in numbers

9 April 2018 – Two weeks after a successful 7s Series Finale in Ipoh, we look back at some of the statistics from all the first ever Malaysia 7s Series. Here is some fact about the tournament based on the numbers. 0 – Both Perak and Terengganu were unbeaten throughout […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: