Pasukan Sukan SEA lelaki cipta sejarah

14 Mac 2018 – Pasukan Malaysia 7s yang memenangi emas pada Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 mencipta satu lagi sejarah malam tadi. Mereka menjadi pasukan ragbi kebangsaan pertama yang disenarai pendek untuk Anugerah Sukan Negara 2017.


Pasukan Malaysia 7 adalah salah satu daripada empat calon untuk Pasukan Lelaki Terbaik 2017. Pencapaian mereka yang hebat semasa Sukan SEA apabila mereka yang meraih emas pertama dalam sejarah sukan ragbi meletakkan pasukan pada kumpulan yang sama dengan pasukan berbasikal kebangsaan, pasukan hoki kebangsaan dan pemenang anugerah, pasukan Malaysia Lawn Bowl. Walaupun pasukan Malaysia 7 tidak memenangi anugerah itu, penyenaraian pendek ini merupakan satu pengiktirafan buat sukan ragbi di Malaysia

Presiden Kesatuan Ragbi Malaysia, Dato ‘Shahrul Zaman Yahya hadir untuk majlis tersebut. Jurulatih ketua pasukan, Encik Saizul Hafifi turut sama menghadiri majlis tersebut.

Pasukan Malaysia 7 akan berharap dapat meneruskan pencapaian baik mereka pada 2018. Mereka akan bersaing dalam Sukan Komanwel yang akan datang di Gold Coast serta di Sukan Asia di Indonesia akhir tahun ini.

Pasukan penyediaan terakhir akan menjadi Borneo 7 akan datang yang akan diadakan di Sandakan, Sabah pada hujung minggu ini.

Leave a Reply

Next Post

KPMBP Raven - The right place for ruggers

17 March 2018 – Post SPM students will rugby background who are still looking for the place to further their study should consider KPM Bandar Penawar in their list. With numbers of great benefit and great job opportunity for the future, students should set their sight in KPM. Students will […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: