Melaka Curtain Raiser 15s sebagai persediaan pasukan Bawah 18 Melaka

13 Januari 2018 – Melaka memulakan persiapan awal mereka untuk rugbi MSSM yang akan datang 2018. Mereka akan mengadakan 2018 Melaka Curtain Raiser Rugby Cup 15s. Kejohanan ini juga melambangkan permulaan musim ragbi di Melaka.

8 sekolah dari seluruh Melaka akan bersaing dalam format 15s. Kejohanan ini ditetapkan untuk kumpulan usia bawah 18 tahun. Pemain akan mempunyai peluang untuk menarik perhatian pasukan kejurulatihan untuk mewakili pasukan MSSM Melaka dalam Kejohanan MSSM yang akan berlangsung pada Mac. Pahang akan menjadi tuan rumah bagi edisi 2018 selepas Perak menjadi tuan rumah pada 2017.

Edisi ke-3 Melaka Curtain Raiser Cup 15s akan menyaksikan Sekolah Menengah Melaka di Kumpulan A bersama SMK Munshi Abdullah, MRSM Tun Ghafar Baba, dan SMK Telok Mas. Kumpulan B akan terdiri daripada SM Sains Muzaffar Syah, SMK Seri Tanjong, MRSM Alor Gajah dan juga tuan rumah kejohanan, KV Melaka Tengah.

Kejohanan satu hari akan memberi petunjuk awal kepada Melaka mengenai kekuatan pasukan dan pemain mereka . Kejohanan MSS Melaka bawah 18 akan berlangsung pada 20 Februari.

Idea untuk mencipta 2018 Melaka Curtain Raiser Rugby Cup 15s dilahirkan oleh Mantan Penyelia Kanan Sukan, JPN Melaka yang juga seorang jurulatih serta pengadil, Tuan Haji Kamaruddin bin Othman, yang lebih dikenali sebagai Cikgu KO di kalangan rakan-rakan. Edisi ketiga ini dianjurkan oleh JPN Melaka dengan kerjasama Ragbi Melaka.

Butiran perlawanan

Leave a Reply

Next Post

RMR Warriors to defend Perak League title

15 January 2018 – RMR Warriors will start their campaign to defend Perak league title next week. Perak Rugby Super League 2018 will start on 20th January 2018. RMR Warriors was crowned as champion as they beat Ipoh Lions RC in last year final. They will open the campaign as […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: