Peluang pemain muda Melaka timba ilmu pasukan Under 19 negara

8 Disember 2017 – Para pemain ragbi muda Melaka menggunakan kesempatan sepenuhnya sesi latihan pasukan fasa kedua pasukan Malaysia. Mereka mengadakan mini klinik ragbi bersama pasukan kebangsaan muda awal petang ini.

Pasukan Bunga raya Junior itu kini dalam rangka persiapan terakhir mereka di Politeknik Merlimau, Melaka. 50 pemain dari seluruh Melaka telah hadir ke Kolej Vokasional Melaka Tengah untuk menyertai klinik yang diadakan oleh pemain Malaysia Under 19 di bawah kapacity corporate social responsibility (CSR).

Ia sentiasa menjadi perkara yang baik bagi para pemain untuk berkongsi pengetahuan mereka kepada pemain muda yang akan mengambil tanggungjawab mereka untuk mewakili negara pada masa akan datang.

Tumpuan klinik berada di kedudukan khusus di mana pemain sepatutnya mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang tugas dan tanggungjawab mereka terhadap kedudukan yang mereka mainkan.

Mohamad Nazeer Mohd Nasherah, ketua jurulatih pasukan kebangsaan muda juga memberi banyak petua semasa sesi tersebut. Ia adalah sesi yang baik untuk mereka mendapat bimbingan dari jurulatih muda yang sedang meningkat naik yang telah mencapai banyak kejayaan dalam kerjaya kejurulatihannya.

CSR ini telah diadakan bersempena dengan Kejohanan Ragbi 10 Melaka Melaka yang akan datang dari 9 – 10 Disember 2017.

25 pemain akan terbang ke Manila dalam beberapa hari untuk mengambil bahagian dalam Kejohanan Ragbi Asia yang akan datang Di bawah 19 – Divisyen 1.

Malaysia akan berhadapan dengan Emiriyah Arab Bersatu pada perlawanan separuh akhir pada 13 Disember 2017. Pemenang perlawanan akan menghadapi sama ada Korea Selatan atau tuan rumah, Filipina di final yang dijadual berlangsung 3 hari kemudian. Semua perlawanan akan berlangsung di Sekolah Antarabangsa Manila.

Foto oleh Malaysia Di bawah 19 tahun

Leave a Reply

Next Post

30 players for Hibiscus

9 December 2017 – The Malaysia Rugby Union has released the 30 players list in the Hibiscus program. This special program is the preparation for the upcoming Asia Rugby Championship Premier in April and May 2018. They already had their first and second training phase a few months back. Their […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: