25 pemain ke Manila

7 Disember 2017 – Malaysia telah melengkapkan senarai 25 pemain untuk Asian Rugby Championship Under 19 – Division 1 akan datang.

47 pemain pada mulanya menerima panggilan untuk mewakili pasukan. Pengurusan pasukan akhirnya melengkapkan senarai 25 pemain selepas tiga perlawanan persahabatan menentang 2 pasukan tempatan serta pasukan Singapura Under 19.

Mereka mengurangkan jumlah pemain dari 47 hingga 27 selepas kekalahan menentang Singapura dalam perlawanan persahabatan kedua dan akhirnya mendapat 25 pemain terbaik selepas kemenangan mereka di Politeknik Merlimau.

Muhammad A’aziem Bin Badaruddin yang turut bermain dalam edisi 2016 di Universiti Putra Malaysia akan menjadi kapten pasukan manakala Arif Asyraf bin Shamsudin adalah pack leader pasukan

25 pemain:

Pemain
1. Mohamad Azwan bin Md Zamri
2. Zikrie Amin bin Zulkifli
3. Mohamad Rahmad bin Abu Seman
4. Ian Cliff Rampangajouw
5. Luqman Nurhakim bin Hendri Dwistariya
6. Mohammad Akram bin Zainuddin
7. Muhammad Harith Izzuddin bin Zali
8. Muhammad Sameer bin Muhammad Sani Surinder
9. Muhammad Zulfikri bin Zul Edwar
10. Muhammad Sayuti bin Mustapa
11. Muhammad Harith Iqbal bin Muhammad Anhar
12. Mohamad Khairul Khadimin bin Jusoh
13. Mohd Hafizuddin Amin bin Mohd Akhir
14. Muhammad Amirul Husni bin Mohamad
15. Muhammad A’Aziem bin Badaruddin
16. Muhammad Khalil bin Azman
17.Muhammad Safiy bin Md Said
18. Zulmajdi bin Kama Razali
19. Aqib Mustamim bin Jailani
20. Arif Asyraf bin Shamsuddin
21. Wan Azley bin Wan Omar
22. Mohd Shah Arzil bin Arzmi
23. Muhammad Arif bin Azmi
24. Caphryan Dhanny a / k Gisang
25. Irfan Nazhan bin Badrul Hisham

14 pemain dalam pasukan ini berasal dari Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail. 10 pemain juga merupakan sebahagian daripada skuad tahun lepas yang bermain di Universiti Putra Malaysia. Mereka menduduki tempat ke-4 dalam edisi terakhir selepas kekalahan kepada Sri Lanka dan Hong Kong.

Malaysia akan berlepas ke Manila pada penerbangan pertama pada 12 Disember 2017. Mereka akan mengadakan perlawanan separuh akhir menentang Emiriah Arab Bersatu pada 13 Disember. Pemenang akan menghadapi sama ada Korea Selatan atau tuan rumah kejohanan, Filipina dalam perlawanan akhir 3 hari kemudian.

Gambar oleh Nazrulhad Hashim

Leave a Reply

Next Post

Young Melaka ruggers profited from Under 19 team

8 December 2017 – Young Melaka ruggers took full advantage of Malaysia Under 19-second phase training. They had a mini rugby clinic with the young national team earlier this evening. The young hibiscus is having their final preparation at Politeknik Merlimau, Melaka. 50 players from all over Melaka made their […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: